Ev Bilim Her şey dahil bir tatil mi planlıyorsunuz? Mükemmel bir tatil için

Her şey dahil bir tatil mi planlıyorsunuz? Mükemmel bir tatil için

ile Yiğit Kumcuoğlu

Reklam

Konaklamanızı en iyi şekilde değerlendirmek için, işte böyle bir tatilde yapılmaması gerekenler. Bunlar sık yapılan hatalar!

Reklam

Yılın başlangıcı, konaklamanızı satın almaktan orada yapacağınız aktiviteleri organize etmeye kadar her şey dahil bir tatil planlamak için doğru zamandır. Bu nedenle, unutulmaz bir deneyim yaşamak için tatilde ruh halinizi ve sağlığınızı etkileyebilecek bazı şeylerin farkında olmanız gerekir.

Aşırı yemek

Aşırı yemek en yaygın tatil hatalarından biridir. Ne yazık ki, birçok tatilci ölçü ve tolerans gözetmeksizin sunulan her şeyi denemek ister ve tatillerinin en az bir gününü mahveden gastrointestinal sorunlarla sonuçlanır. Bu nedenle, aşırıya kaçmaktan kaçının ve ortaya çıkabilecek herhangi bir sorun için valizinize bir ilaç kiti koymayı unutmayın!

Sadece tatil köyü zamanı

Bir dizi olanaktan yararlanabileceğiniz her şey dahil bir tatil köyüne gitmek için bir yıl beklemiş olabilirsiniz, ancak gidip çevreyi ziyaret etmemek hata olur.

Tesisteki insanların misafirperverliği, bölgenin kültürü ve öğrenebileceğiniz yeni şeyler sizi şaşırtabilir. Keyifli bir deneyim için konfor alanınızdan çıkmayı ve yeni bir şeyler yapmayı deneyin – yerel bir yemeği tatmak veya rehberli bir yürüyüşe çıkmak gibi! Bunun size harika anılar bırakacağı kesin!

Bahşiş yok

Her şey dahil tatillerin avantajı, çalışan hizmetlerinin fiyata dahil olmasıdır.

Ancak bu, katılımları için bir bahşiş beklemedikleri anlamına gelmez. Bir ürünü teslim etmek, uşak hizmeti veya gerekli bilgileri sağlamak gibi özel hizmetler için onlara bir miktar para teklif etmeyi seçebilirsiniz. Japonya gibi bunun kabul edilmediği ülkeler istisnadır.

Dehidrasyona dikkat edin!

Kahve ve alkollü içecekler de dahil olmak üzere her şeyin tepside sunulduğu bir tatilde, yeterince su içmeyi unutup susuz kalma ihtimaliniz yüksektir. Vücudunuzdaki su eksikliği sıcak çarpması, bayılma, yönelim bozukluğu, yorgunluk, sinirlilik ve diğer sağlık sorunlarına yol açar, bu nedenle özellikle sıcaklıklar yüksekse normalden daha fazla su içmeyi unutmayın!

Şunlar da hoşunuza gidebilir