Ev Bilim Nostradamus’un 2024 kehanetleri: ‘Tanrı’nın şehri yanacak’

Nostradamus’un 2024 kehanetleri: ‘Tanrı’nın şehri yanacak’

ile Yiğit Kumcuoğlu

Reklam

1503-1566 yılları arasında yaşamış ve son 100 yılda birçok olayı doğru tahmin etmiş olan Michel de Nostredame, 2024 yılı için de kehanetlerde bulundu. Ünlü bir Fransız astrolog, hekim ve Kabalist olan Nostradamus, ilk baskısı 1555 yılında yapılan Les Propheties adlı eseriyle ünlendi.

Reklam

Nostradamus eserlerinde dünyanın geleceğine dair kehanetlerde bulunur ve bu kehanetlerin %70’i bugüne kadar gerçekleşmiştir. Napolyon’un hükümdarlığını, İkinci Dünya Savaşı’nı, Hitler’in yükselişini, ABD Başkanı John F. Kennedy’nin suikastını ve aya ayak basılmasını öngörür. Bir dörtlüğünde Nostradamus bize “yanan gökyüzünden”, “yeni şehirden”, “dev yıldırımdan” ve “öldürülen iki kardeşten” bahseder. Bu dörtlüğü analiz eden pek çok kişi, bunun aslında 11 Eylül 2001 saldırılarıyla ilgili olduğu sonucuna varmıştır.

Ayrıca, Deccal’in Orta Doğu’dan gelişinden bahsederek 27 yıl sürecek olan Üçüncü Dünya Savaşı’nın da olacağını anlatmaktadır. Dünya Savaşı’nın Deccal tarafından öldürülecek olan son Papa’nın (Papa 16. Benedikt’in ölümünü takip edecek olan Papa) ölümünden sonra başlayacağına inanılmaktadır.

İşte 2024 yılı için dünyayı dehşete düşüren kehanetlerden bazıları:

1. Üçüncü Dünya Savaşı

Peygamber, Üçüncü Dünya Savaşı’nın başlangıcı olarak yorumlanan yedi aylık bir çatışmayı duyurdu.

“Büyük Savaş’tan bu yana yedi ay geçti, insanlar kötülük tarafından katledildi” diye yazdı. Bazıları Ukrayna’daki savaşın bu kehanetle örtüştüğüne inanırken, diğerleri Tayvan’a yönelik eğilimleri nedeniyle Çin tarafından tetiklenen büyük bir çatışma olasılığını öngörüyor. Peygamber, aralarında ABD, Rusya ve Çin’in de bulunduğu çeşitli dünya güçlerini kapsayan yeni bir savaş öngörmüştür.

2. Bir deprem

Nostradamus ayrıca Kaliforniya’da yaygın hasara ve ölüme neden olacak yıkıcı bir depremi de öngörmüştür.

3. Vatikan’da bir değişiklik: yeni bir Papa

Bir başka kehanet ise önümüzdeki aylarda Katolik Kilisesi’ne liderlik edecek yeni bir Papa’nın seçileceğine işaret ediyor. Nostradamus, Papa Francis’in yaşlılığı nedeniyle koltuğunu bırakacağını ve yerine belirsiz ve tehlikeli bir kişinin geçeceğini vurguluyor.

4. Putin’in liderliği test edildi

Nostradamus, Rusya liderinin Ejderha Yılı olan 2024’te büyük bir sınavla karşı karşıya kalacağını öngörmüştür. Politikacının liderliği hem ekonomik hem de siyasi olarak, ülke içinde, Rusya’da ve uluslararası alanda sınanacak.

Kahin Michel ayrıca 2023 yılında “büyük bir savaş” yaşanacağını söyledi. Nostradamus, 450 yıldan uzun bir süre önce yayımlanan yayınında 2023 için şunları yazmıştı: “Yedi ay Büyük Savaş, insanlar kötülükten ölecek. Daily Star’ın haberine göre Rouen, Evreux kralın eline geçmeyecek.”

Nostradamus yüzlerce yıl önce olası bir dünya savaşının yanı sıra büyük bir yangın hakkında da yazıyordu. Dörtlüklerinde “Tanrı’nın şehrinin” yanacağı zamandan bahsediyor.

Tarihsel olarak, Nostradamus’un zamanında “Tanrı’nın şehri” İsrail’in başkenti Kudüs olarak düşünülebilir.

DOĞAÜSTÜ GÜÇLERİN KANITI MI YOKSA SADECE TESADÜF MÜ?

Bazıları tarafından doğaüstü bir gücün kanıtı, bazıları tarafından ise sadece bir tesadüf olarak görülen Nostradamus’un kehanetleri gerçek bir din haline gelmiştir.

Fransız astrolog (14 Aralık 1503 – 2 Temmuz 1566) tahminlerini dörtlükler halinde yapmıştır.

Tüyler ürpertici kehanetleri arasında Başkan John F. Kennedy’nin suikasta kurban gitmesi de vardı. Görünüşe göre onun öleceğine dair bir önsezisi vardı.

İddiaya göre, öldürüldüğü gün karısı Jackie Kennedy’ye “Jackie, eğer biri beni pencereden av tüfeğiyle vurmak isterse, kimse onu durduramaz, bu yüzden endişelenmeyi bırak” diyerek onu rahatlatmaya çalışmıştır.

Şaşırtıcı olan, JFK’nin söz konusu gün suikast iddiasıyla ilgili bir yorum yapması değil, nasıl öldürüldüğünü doğru bir şekilde tarif etmesiydi.

Nostradamus, tahminlerinin bilime dayandığını ifade etmiştir. Yıldızların ve gezegenlerin dünyaya veya diğer gök cisimlerine göre konumlarına dayanan hesaplamalar temelinde geleceği tahmin edebildiğini söylemiştir.

Şunlar da hoşunuza gidebilir