Ev Bilim Tavuğun bu kısmını yemekten kaçının. Kan damarlarını tıkar

Tavuğun bu kısmını yemekten kaçının. Kan damarlarını tıkar

ile Yiğit Kumcuoğlu

Reklam

Ancak tavuk yemeklerde çok iyi olsa da, bazılarından kaçınılmalıdır! Öğrenmek için buraya tıklayın!

Reklam

Çok az et, mutfakta çok yönlülük söz konusu olduğunda tavukla eşleşme yeteneğine sahip olduğunu iddia edebilir. İster basit bir barbekü, ister fırında rosto, isterse de etli bir börek hazırlıyor olalım, tavuk eti her zaman imdadımıza yetişecek ve güveç tenceresinde de mükemmel sonuçlar verecektir. Bu et türünün bir diğer avantajı da özellikle meşhur kırmızı ete kıyasla çok daha sağlıklı olmasıdır. Ancak dikkat edilmesi gereken bir şey de var!

Görünüşe göre bu et türünün avantajlarına rağmen, tavuğun yemekten kaçınmamız gereken belirli bir kısmı var!

Bunun ne olduğunu merak ediyorsanız, cevap basit: deri! Evet, tavuğun derisi çok lezzetli olsa da, özellikle de fırında çıtır çıtır olduğunda, tavuğun en sağlıklı kısmı değildir! Tavuğun derisini çok sık yemenin risklerini öğrenmek için buraya tıklayın!

Tavuk derisinde doymuş yağ oranı yüksektir

Tavuğun bu kısmı son derece yağlı ve doymuş yağ oranı yüksektir.

Bu tür yağların vücudumuz üzerinde ne gibi etkileri olabileceğinden emin değilseniz, sonuçları hiç de iyi değil! Kalp sorunlarının yanı sıra ciddi dolaşım sistemi sorunlarıyla da karşılaşabiliriz. Bir diğer olumsuz etki de kandaki kolesterol seviyesinin yükselmesi ve kalp sorunları riskinin gelişmesidir.

Bu nedenle, tavuk derisi ne kadar lezzetli olursa olsun, günlük beslenmenizde çok yaygın olmadığından emin olun!

Şunlar da hoşunuza gidebilir