Ev Seyahat
Kategori:

Seyahat

Reklam

İstanbul’da kendisine ulaşmak isteyen kişiyle yaptığı telefon görüşmesini numara görünecek şekilde hukuka aykırı olarak sosyal medyadan ifşa ettiği iddia edilen ve 9 yıla kadar hapsi talep edilen Engin Polat, hakim karşısına çıktı. Polat’ın bir sonraki duruşmaya katılabilmesi için cezaevine yazı yazılması kararlaştırıldı.

Engin Polat yine hakim karşısında: Bu sefer de 9 yıla kadar hapis isteniyor - 1

İstanbul’da 2023 yılında kendisine ulaşmak için işyerini arayan Halil İbrahim Kalkan ile yaptığı telefon görüşmesini numara görünecek şekilde hukuka aykırı olarak sosyal medya hesabından ifşa ettiği iddia edilen Engin Polat’ın 9 yıla kadar hapis talebiyle yargılanmasına başlandı.

Reklam

Ekmeği dondurucuda saklarsanız, daha sonra yiyebilirsiniz. Fırında veya ekmek kızartma makinesinde ısıtmanız yeterlidir. Ancak bagetin elinizden çıkmasına izin vermeden önce sarılması gerekir.

Neden mi? Çünkü ekmek sarılmadan lezzetini kaybeder. Ayrıca, saklanan diğer gıdalardan gelen kokuları emebilir.

Bu durum, lezzeti değiştirmenin yanı sıra sağlığınızı da riske atar. Çünkü kaplama olmadan bakteriler kırıntılarda ve hatta kekin içinde çoğalabilir. Dondurmak elbette mikroorganizmaların büyümesini engeller.

Ancak, negatif sıcaklıklar onları her zaman etkisiz hale getirmez. Ayrıca, ürünler çözüldüğünde bakteriler tekrar çoğalır.

Ne gibi önlemler alınmalıdır?

Ekmeğin tüm aromalarını korumak ve sağlığınıza zarar vermesini önlemek için en iyisi hava geçirmez bir kapta dondurmaktır. Eğer böyle bir kabınız yoksa selofan kullanabilirsiniz.

Kap hava geçirmez olmalıdır, yani tamamen kapalı olmalıdır.

Şimdi soru, ekmeğin dondurucuda ne kadar süre saklanabileceğidir.

Bagetin lezzetini korumak için altı aydan fazla beklememelisiniz. Çözdürmek için doğrudan ekmek kızartma makinesinde ısıtabilir ya da oda sıcaklığında bırakabilirsiniz. Bu durumda önceden buzunun çözülmesi gerekir.

Pâinea poate fi păstrată în frigider?

Pâinea poate fi depozitată în frigider pentru a o păstra proaspătă mai mult timp. Cu toate acestea, pentru ca această depozitare să aibă sens, trebuie respectate anumite reguli.

În primul rând, bagheta trebuie să fie ambalată în același mod în care este congelată. Rețineți că riscul de contaminare cu mirosuri este și mai mare în frigider.

Pâinea învelită trebuie depozitată în locul cel mai rece, adică în partea de sus a pâinii.

Alte moduri de păstrare a pâinii

Există și alte modalități de a păstra pâinea proaspătă pentru o perioadă lungă de timp. Printre acestea se numără tehnica folosirii cartofilor. Acest truc puțin cunoscut de pe vremea bunicii pare să fie eficient.

Când puneți bagheta în coșul de pâine, adăugați o jumătate de cartof. Cartoful va absorbi toată umiditatea din aer și va prelungi termenul de valabilitate al acestui produs indispensabil. Această tehnică funcționează deosebit de bine și cu zahărul.

O altă metodă cu care probabil sunteți familiarizați este recipientul etanș pentru pâine.

Acesta este instalat în bucătărie și este special conceput pentru a păstra alimentele la adăpost de aer și umiditate.

Acest lucru previne dezvoltarea bacteriilor. Realizate din lemn sau oțel inoxidabil, aceste cutii oferă o varietate infinită de modele, de la cele mai clasice la cele mai originale care pot fi găsite online. Astfel, puteți adăuga o notă decorativă bucătăriei dumneavoastră!

Reklam

Karşılaşma öncesinde arkadaşlarıyla iddiaya giren Berat, bu konuda babası Çetin Uluğ’a da bir şey demedi. Sadece, “Tuvalete gidiyorum” diyerek yanından ayrılarak sahadan ayrıldı.

Baba Uluğ, “Onu bir anda yedek kulübesinin çatısında gördüm ve koşmaya başladı” diyerek yaşanan durumu aktardı.

“HAYALLERİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM”

Almanya kulüplerinden KSV Hessen Kassel’in U11 takımının 10 numarası olan Berat ise, “Hayallerimi gerçekleştirdim. Artık Cristiano Ronaldo ile bir fotoğrafım var. Bunu bir tişörte bastıracağım ve odamda saklayacağım” diye konuştu.

Minik futbolcunun, Alman ekibindeki antrenörü de bir Türk; Turgay Gölbaşı…

Ronaldo ile çektiği fotoğrafı paylaşan Berat, kendisi ile ilgili haberleri de sosyal medyasına koydu.

 

Reklam

26. Yapı Kredi Afife tiyatro ödül töreni geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Sunucu Haldun Dormen törene katılamadı

 Запрет, разрушивший Халдун Дормен

Bu yıl 26’ncı kez düzenlenen ‘Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde yılın en başarılı tiyatrocularına ödülleri, törenle takdim edildi.

Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ödül töreninde sunuculuğu Özge Borak ile Mert Fırat üstlendi. Haldun Dormen’in sanat danışmanı olduğu Afife Tiyatro Ödülleri’nde ödül kazananlar, büyük bir mutluluk yaşarken lâyık görüldükleri ödülleri, kariyerlerinin sıçrama tahtası edasında havaya kaldırdı.

‘Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde ödül kazananlar ve onları alkışlamak için salonda olanlar, büyük bir mutluluk yaşarken törenin ev sahibi ve organizasyonun sanat danışmanı olan Haldun Dormen, bir hayli üzüntülü saatler geçirdi.

Bunun nedeni de doktorunun 96 yaşındaki Haldun Dormen’e törene katılması için izin vermemesi… Hasta olan Dormen, çok istese, ilaç takviyesi alsa da doktorundan izin alamadı. Doktorunun; “Üzgünüm ama törene kesinlikle katılamazsın. Değil, törene katılmak evde ayakta bile olamazsın. Aksi takdirde sorumluluğu kabul etmiyorum. Kurban Bayramı’na kadar evinden dışarı çıkmamalısın” dediği Dormen, çaresizce ‘Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’ töreninde yer alamadı.

Haldun Dormen, aynı zamanda fikir babası da olduğu ödül törenine ilk kez katılamadı.

Haldun Dormen, geçtiğimiz yıl, rahatsızlığı nedeniyle konuklarını oturarak karşılamak zorunda kalmıştı.

Töreni evinde çevrim içi olarak izleyen Haldun Dormen’in adına verilen ‘Haldun Dormen Özel Ödülü’nü bir başka meslektaşı Duru Tiyatro adına Emre Kınay’a takdim etti.

Haldun Dormen, dün Habertürk‘ün yazdığı gibi, Afife Ödül Töreni’ne neden katılamadığını şu sözlerle dile getirdi; “Güzel bir günden herkese selamlar. Doktorumun tavsiyesi üzerine evde bolca dinlenme fırsatım oldu. Basında çıkan bazı yanlış haberler de beni şaşırttı. Doğru haberleri vereyim şimdi. Tatilime pazar günü Şile’de başlıyorum. Daha sonra Bodrum’da görüşmek üzere. Bu arada Dormen Akademi’de mezun ettiğim 3 sınıfımın öğrencilerini de tebrik eder hepsine başarılar dilerim. Sevgiler… ”

Reklam

Sıcaklığın 52 dereceye ulaştığı Suudi Arabistan’da hac ibadeti sırasında hayatını kaybeden hacıların sayısının 1.000’i aştığı iddia edildi.

Bu yıl Müslümanların kutsal topraklara yaptığı hac ziyareti sırasında sıcaklıkların 50 derecenin üzerine çıkmasının ardından en az 1.000 kişinin hayatını kaybettiği ve 2.000’den fazla kişinin hastanelerde tedavi gördüğü belirtildi.

Perşembe günü kaydedilen yeni ölümler arasında Mısır’dan 58 kişinin bulunduğunu söyleyen bir Arap diplomat, ülkeden gelen 658 ölümden 630’unun kaydedilmediğini söyledi.

Suudi devlet televizyonu Pazartesi günü Mekke’deki Ulu Cami’nin gölgesinde sıcaklığın 51.8 dereceye kadar yükseldiğini söyledi.

23 Türk hacı adayı hayatını kaybetti

Türkiye’den 2024 Haccı sırasında hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının sayısı 23’e yükseldi.

Hac ibadeti kapsamında Suudi Arabistan’da Rahmet Tepesi olarak bilinen kutsal Arafat Dağı’nda toplanan hacı adayları, su püskürtme direkleri gibi yöntemlerle serinletiliyor.

Suudi Meteoroloji Merkezi’ne göre, Arafat Dağı’ndaki yüksek sıcaklıklarla mücadele etmek için Mina ve Ulu Cami’de dağa giden yollarda ve çevresinde kurulan soğutma istasyonları hacıların serinlemesine yardımcı oldu.

Hacılara şemsiye kullanmaları ve bol su içmeleri çağrısında bulunuldu.

Reklam

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim desteği ile ilgili işvereni rahatlatacak açıklama yaptı. İşverene emekli, işsizlik maaşı alan, engelli veya yaşlı çalışanları için prim desteği sağlanacak.

SGK duyurdu: Emekliler için destek verilecek! SGK Destek primi 2024 ne kadar?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verdiği destekler ile üretimin devam etmesini sağlıyor. Özellikle emekli olup ama çalışmaya devam etmek isteyen emekliler için işverene destek vererek istihdamın devam etmesini sağlıyor. İşsiz, emekli olanları çalıştıran işverene SGK prim ödeme oranında yüzde 5 ile yüzde 37,5 arasında indirim uyguluyor.

SGK’NIN VERDİĞİ DESTEKLER

İnsan kaynakları platformu Kolay İK, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) 2024 yılında da vereceğini duyurduğu 14’ü 4/A sigortalı çalıştıran iş yerlerine, 2’si 4/B sigortalılarına yönelik toplam 16 adet sigorta primi teşvikinin en çok talep gören 7 tanesini açıkladı.

SGK duyurdu: Emekliler için destek verilecek - Resim : 1

BAKANLIK TARAFINDAN KARŞILANIYOR

5510-Malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi teşviki (Yüzde 5) Özel sektör çalışanlarının esas kazancı üzerinden hesaplanan malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları priminin, işveren hissesinin beş puanlık kısmına isabet eden tutarı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanıyor.

EMEKLİLER İÇİN DESTEK

15510-Emekli çalışan istihdam edenlere özel (Yüzde 5) 5510 sayılı kanunun geçici 95. maddesinin birinci fıkrası kapsamında emekli olanların en son çalıştıkları özel sektör iş yerinden ayrıldıkları tarihi takip eden 30 gün içerisinde sosyal güvenlik destek primine tabi çalışmaya başlamaları halinde, sosyal güvenlik priminin işveren hissesinin 5 puanlık kısmına isabet eden tutarını Hazine ve Maliye Bakanlığı karşılıyor.

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ ALANLAR

İşsizlik ödeneği alan sigortalıların özel sektörde işe başlaması durumunda, bu kişilerin işsizlik ödeneğine hak kazandığı süre boyunca prime esas kazanç alt sınır üzerinden hesaplanan kısa vadeli sigorta primlerinin yüzde 1’i ile uzun vadeli sigorta primleri ve genel sağlık sigortası priminin tamamı İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanıyor.

6 AY FAYDALANILIYOR

6111- 2011-2025 yılı arasındaki istihdamı ilgilendiriyor (Yüzde 20.5) Özel sektör işverenleri tarafından 1 Mart 2011-31 Aralık 2025 tarihleri arasında işe alınan sigortalılar için prime esas kazançları üzerinden hesaplanan sigorta primi işveren hissesinin tamamı İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanıyor. Şirketler aynı zamanda Türkiye İş Kurumu’na kayıtlı işsizler arasından işe yeni alınan çalışanlar için ilave 6 aylık süre ile teşvik uygulamasından faydalanabiliyor.

ENGELLİ ÇALIŞAN İÇİN DESTEK

14857-Engelli çalışan istihdamında prim teşviki (Yüzde 20.5) Özel sektöre ait iş yerlerinde istihdam edilen engelli çalışanların sigortalıların, prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan sigorta primi işveren hisselerinin tamamı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanıyor.

5746/15746-Ar-Ge ve tasarıma özel teşvik (Yüzde 12.5) Ar-Ge/Tasarım ve destek personeli ile 4691 sayılı kanunun geçici 2. maddesi uyarınca ücreti gelir vergisinden muaf olan personelin ücretleri üzerinden hesaplanan sigorta primi işveren hissesinin yarısı, 31 Aralık 2028 tarihine kadar Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca karşılanıyor.

2828-Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamındaki çalışanlar için teşvik (Yüzde 37.5) 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu’nun ek 1. maddesi kapsamına giren kişilerin özel sektör işverenleri tarafından istihdamı halinde, prime esas kazanç alt sınır üzerinden hesaplanan sigorta primi ve işsizlik sigortası priminin sigortalı ve işveren hissesinin tamamı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanıyor.

Reklam

Emekli maaşı temmuz zammının ne kadar olacağı, SSK ve Bağ-kur emeklileri tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Yılda 2 kez toplu sözleşme zammına ek 6 aylık enflasyon farkı alan emekliler, gözlerini temmuz ayına çevirdi. Bu ay açıklanan mayıs ayı enflasyonuyla birlikte emekliler şimdiden yüzde 22,72’lik zammı haketmiş oldu. Peki, 2024 emekli maaşı temmuz zammı ne kadar olacak? Emekliye refah payı verilecek mi?

Emekli maaşı temmuz zammı 2024: Emekli maaşları ne kadar olacak, refah payı verilecek mi? 5 aylık enflasyon farkına göre zam oranları belli oldu - 1

6 aylık enflasyon farkının belli olmasıyla birlikte emeklilerin temmuz ayı zammı da belirlenmiş olacak. Milyonlarca emekli temmuz ayı maaşlarının ne kadar olacağını ve refah payı verilip verilmeyeceğini araştırıyor. Emekliye refah payı konusuyla ilgili, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz günlerde açıklama bulundu ve temmuz ayını işaret etti. Peki, 2024 emekli maaşı temmuz zammı ne kadar olacak? Refah payı verilecek mi?

Emekli maaşı temmuz zammı 2024: Emekli maaşları ne kadar olacak, refah payı verilecek mi? 5 aylık enflasyon farkına göre zam oranları belli oldu - 2

Her yıl iki kez ocak ve temmuz dönemlerinde maaşlarına zam alan emekliler, 2024 yılının ilk 6 aylık dönemi için yüzde 49,25 oranında maaşlarına zam almıştı.

Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs ayları için açıklanan enflasyon verisiyle birlikte 5 aylık enflasyon farkı 22,72 olarak açıklandı. Böylelikle emekliler mayıs ayı itibarıyla yüzde 22,72 enflasyon farkını şimdiden haketmiş oldu.

Son yapılan Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre 6 aylık enflasyon yüzde 25,46 olarak hesaplandı.

Bu hesaplamalar temmuz ayında açıklanacak olan haziran ayı enflasyonuyla aynı doğrultuda gelirse eğer emeklilerin alacağı zam oranı, enflasyon farkına bağlı olarak yüzde 25,46 olacak.

Emekli maaşı temmuz zammı 2024: Emekli maaşları ne kadar olacak, refah payı verilecek mi? 5 aylık enflasyon farkına göre zam oranları belli oldu - 3

Geçtiğimiz haftalarda konuya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Şu anda bunu konuşmak için çok erken. Bunun için temmuz ayını bekleyelim” demişti.

Emekli maaşı temmuz zammı 2024: Emekli maaşları ne kadar olacak, refah payı verilecek mi? 5 aylık enflasyon farkına göre zam oranları belli oldu - 4

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan verilere göre, mayıs ayında enflasyon aylık bazda yüzde 3,37 olarak açıklandı.

Buna göre; SGK ve Bağ-Kur emeklileri ocak ayı için yüzde 6,70, şubat ayı için yüzde 4,53, mart ayı için 3,16, nisan ayı için 3,18 ve mayıs ayı için 3,37 enflasyon farkını şimdiden hak etmiş oldu.

Böylece memur ve emeklileri maaş zammını ilgilendiren enflasyon metriği yüzde 22,72 olarak belirlendi.

Emekli maaşı temmuz zammı 2024: Emekli maaşları ne kadar olacak, refah payı verilecek mi? 5 aylık enflasyon farkına göre zam oranları belli oldu - 5

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan verilere göre, nisan ayında enflasyon aylık bazda yüzde 3,18 olarak açıklandı.

Buna göre; SGK ve Bağ-Kur emeklileri ocak ayı için yüzde 6,70, şubat ayı için yüzde 4,53, mart ayı için 3,16 ve nisan ayı için 3,18 enflasyon farkını şimdiden hak etmiş oldu.

Böylece memur ve emeklileri maaş zammını ilgilendiren enflasyon metriği yüzde 18,72 olarak belirlendi.

Emekli maaşı temmuz zammı 2024: Emekli maaşları ne kadar olacak, refah payı verilecek mi? 5 aylık enflasyon farkına göre zam oranları belli oldu - 6

Emekli maaşları, 6 aylık enflasyon oranında zamlanıyor.

5 aylık enflasyon yüzde 22,72 olarak gerçekleşti.

Böylece mayıs ayı itibarıyla işçi emeklisinin maaş zammı şimdiden yüzde 22,72 oldu.

Reklam

Oktay Kaynarca’nın geçmişte söylediği, “Ben Türkiyeliyim. Türkiye milliyetçisiyim” sözleri sosyal medyada gündem oldu. Ünlü oyuncu, kendisine gelen tepkilere yanıt verdi

Oktay Kaynarca’nın geçmişte katıldığı bir programda; “Ben şehir milliyetçiliğini sevmem. Ülke milliyetçiliğini severim. Memleketimle tabii gurur duyuyorum. Ben Türkiyeliyim. Türkiye milliyetçisiyim” sözleri sosyal medyada çok konuşuldu.

Ünlü oyuncunun açıklamaları sosyal medyada gündem oldu. Oktay Kaynarca, kendisine gelen tepkiler sonrasında açıklama yaptı.

Oktay Kaynarca şunları söyledi: Görüyorum ki geçmişte yaptığım bir röportajdaki “Ben Türkiyeliyim” sözüm eğrilip bükülüp tuhaf yerlere çekilmeye çalışılmakta. Bizim memleket vatan sevdamızı sorgulamak kimsenin haddi değildir. “Türkiyelim” demek bana göre “Ben bu mekleketin çocuğum” demektir.

Batısı, doğusu, kuzeyi, güneyi bana göre birdir ve bayrağımın dalgalandığı her yer memleketimdir. Herkes Türk olmak zorunda değildir ama ben bir TÜRK olarak bu topraklarda yaşan herkesi Türkiyelim dedirtmek adına Türkiyeli bir Türküm!!!

 

Reklam

Seyahat etmek, kişisel gelişim üzerinde derin ve kalıcı etkiler bırakabilir. Yeni yerler keşfetmek, farklı kültürlerle tanışmak ve çeşitli yaşam tarzlarını gözlemlemek, bireylerin dünya görüşünü genişletir ve daha esnek, açık fikirli olmalarını sağlar. Bu süreçte, kişiler kendi değer yargılarını sorgulama ve yeni bakış açıları kazanma fırsatı bulurlar.

Örneğin, farklı bir ülkede yaşayan insanların günlük yaşamını gözlemlemek, kendi yaşamınızdaki bazı “normal” kabul edilen şeylerin aslında ne kadar göreceli olduğunu anlamanıza yardımcı olabilir. Yabancı bir ülkede bir marketten alışveriş yapmak bile, yerel ürünler, alışveriş alışkanlıkları ve ekonomik koşullar hakkında çok şey öğrenmenizi sağlayabilir.

Seyahat, özellikle dil engeli, yönlendirme zorlukları gibi zorluklarla yüzleşmek zorunda kalındığında, problem çözme becerilerinizi geliştirir. Bir ülkeden diğerine geçerken, farklı para birimlerini kullanma, toplu taşıma sistemlerini anlama gibi günlük görevler, zihinsel çevikliği ve uyum yeteneğini artırır.

Sayfalar: 1 2 3

Reklam

Gastronomi turları, dünya genelinde farklı mutfakları keşfetmek ve sıra dışı lezzetleri tatmak isteyenler için benzersiz fırsatlar sunar. Bu turlar, yerel mutfakları daha derinlemesine anlamanıza ve dünyanın dört bir yanından benzersiz tatları deneyimlemenize olanak tanır.

Örneğin, Japonya’nın Tokyo şehri, Michelin yıldızlı restoranlarıyla ünlüdür ve burada, geleneksel Japon mutfağının yanı sıra, wasabi dondurması gibi alışılmadık tatlar da sunulmaktadır. Tokyo, gastronomi turizmi için ideal bir destinasyondur çünkü şehir, her zevke uygun çeşitlilikte yemek seçenekleriyle doludur.

Bir başka ilginç destinasyon ise, Peru’nun başkenti Lima’dır. Lima, Güney Amerika’nın gastronomi başkenti olarak kabul edilir ve burada ceviche gibi yerel lezzetlerin en iyi örneklerini bulabilirsiniz. Ayrıca, Amazon ormanlarından toplanan egzotik meyveleri ve yabani etleri deneme şansınız da olur.

Sayfalar: 1 2 3

Reklam

En yeni paylaşımlar