Ev Seyahat Mekke’de aşırı sıcaklarda 1000’i aşkın hacı adayı hayatını kaybetti

Mekke’de aşırı sıcaklarda 1000’i aşkın hacı adayı hayatını kaybetti

ile Yiğit Kumcuoğlu

Reklam

Sıcaklığın 52 dereceye ulaştığı Suudi Arabistan’da hac ibadeti sırasında hayatını kaybeden hacıların sayısının 1.000’i aştığı iddia edildi.

Bu yıl Müslümanların kutsal topraklara yaptığı hac ziyareti sırasında sıcaklıkların 50 derecenin üzerine çıkmasının ardından en az 1.000 kişinin hayatını kaybettiği ve 2.000’den fazla kişinin hastanelerde tedavi gördüğü belirtildi.

Reklam

Perşembe günü kaydedilen yeni ölümler arasında Mısır’dan 58 kişinin bulunduğunu söyleyen bir Arap diplomat, ülkeden gelen 658 ölümden 630’unun kaydedilmediğini söyledi.

Suudi devlet televizyonu Pazartesi günü Mekke’deki Ulu Cami’nin gölgesinde sıcaklığın 51.8 dereceye kadar yükseldiğini söyledi.

23 Türk hacı adayı hayatını kaybetti

Türkiye’den 2024 Haccı sırasında hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının sayısı 23’e yükseldi.

Hac ibadeti kapsamında Suudi Arabistan’da Rahmet Tepesi olarak bilinen kutsal Arafat Dağı’nda toplanan hacı adayları, su püskürtme direkleri gibi yöntemlerle serinletiliyor.

Suudi Meteoroloji Merkezi’ne göre, Arafat Dağı’ndaki yüksek sıcaklıklarla mücadele etmek için Mina ve Ulu Cami’de dağa giden yollarda ve çevresinde kurulan soğutma istasyonları hacıların serinlemesine yardımcı oldu.

Hacılara şemsiye kullanmaları ve bol su içmeleri çağrısında bulunuldu.

Şunlar da hoşunuza gidebilir