Ev Bilim Gizem çözüldü! Bu düğmeye tıklayın ve …

Gizem çözüldü! Bu düğmeye tıklayın ve …

ile Yiğit Kumcuoğlu

Reklam

Çamaşır makinenizde çok az kişinin bildiği gizli düğme. Ulusal İstatistik Enstitüsü’ne göre Romanya’da hanelerin yüzde 85’inde çamaşır makinesi bulunuyor. Bu yüksek bir oran olsa bile, gerçek şu ki AB’deki en düşük oranlar arasında yer alıyor.

Reklam

Hangi model çamaşır makinesini seçerseniz seçin, mümkün olduğunca uzun süre kullanabilmeniz için bakımını nasıl yapacağınızı bilmeniz önemlidir. Bir çamaşır makinesinin ortalama ömrü genellikle on yıldır, ancak daha da erken bozulabilir. Uzmanlar, her şeyin ona nasıl bakım yaptığınıza bağlı olduğunu söylüyor.

Bu yazımızı da okuyun Patates ve yoğurt diyeti. Sadece 5 günde 3-4 kilo verin

Çamaşır makinenizde çok az kişinin bildiği gizli düğme

 

Bulaşık yıkarken, çözeltiden dolayı kir biriktiği için sık sık çekmeceyi çamaşır makinesinden çıkarmak zorunda kalırız. Bu çekmecenin kilidini açmanıza yardımcı olabilecek gizli bir düğme vardır.

Çekmecede, içindekileri tambura boşaltmak için çekmeceye su pompalayan “püskürtme delikleri” bulunur. Bu delikler genellikle kireç kalıntıları veya küf tarafından tıkanır, bu da deterjan veya yumuşatıcının etkili bir şekilde çözülmediği anlamına gelir.

Bir döngü sırasında bir bölümün tamamen alınmadığını fark ederseniz, bu püskürtme deliklerinin tıkalı olduğu anlamına gelir ve durumu düzeltmek için çamaşır makinenizin içini ve buna bağlı olarak yukarıda bahsedilen çekmeceyi temizlemek iyi bir fikirdir. Bu yüzden dağıtıcı çekmecesini çamaşır makinesinden çıkarın, ancak zorlamayın. Çekmeceyi kilitleyen gizli bir düğme vardır.

Ayrıca Süper Gıdaları okuyun: Sağlığınız için en iyi 5 meyve ve sebze

Gizli düğme üst kısımda bulunur ve çekmecenin kilidini açmak için üzerine hafifçe bastırmanız gerekir. Gizli düğmeyi kullandıktan sonra çekmeceyi çıkarın ve suyla iyice yıkayın. Çekmecenin geride bıraktığı boşlukta, çamaşır makinesinin üst kısmında delikler vardır.

Delikleri eski bir diş fırçasıyla açabilirsiniz, ancak cihaza zarar vermemek için nazikçe temizlemeniz gerekir. Çamaşır makinenizde küf salgını varsa, bu alanları iyice yıkamak iyi bir fikirdir. Diş fırçanızı alın ve fırçalamadan önce %50 sirke ve %50 su karışımına batırın. Püskürtme delikleri temizlendiğinde, yumuşatıcı dağıtıcı çekmecesinden sorunsuz bir şekilde akmalıdır.

Şunlar da hoşunuza gidebilir